Some Helpful Hints For W3G 2012

W3G 2012 is almost upon us. Where almost means it’s tomorrow. Here’s some handy and hopefully helpful hints to make sure you get the most out of the W3G experience.

Helpful Hint

Where Do I Go?

W3G 2012 is at Campus London, or the Google Campus as it’s affectionately but incorrectly known.

Campus London
5 Bonhill Street
London
EC2A 4BX

When Do I Need To Get There?

Doors open at 9.00 AM, Wednesday October 24th. 2012. We’ll be starting at 9.40 AM. Sharp. We’ve got a packed program and a whole lot of stuff to get through. We also have a hard stop at 5.00 PM so, hopefully, there’ll be no late start and no overrunning.

Tickets?

We’re using EventBrite to handle tickets for this year’s event, as we have done in the past. Please make sure you either print your ticket and bring it with you or use the iOS or Android mobile app. As this year’s geo-beers are offsite and not in the venue, you’ll need to show a ticket to be united with your beer. No ticket, no beer.

Geo-Beers?

Yes, there will be the time honoured tradition of post conference geo-beers, courtesy this year of Nokia.

Hash Tags? Social Media? Photos?

If past year’s W3G events are anything to go by, there’ll be a strong back channel going on on Twitter. If you’re tweeting, use the #w3g hash tag so we can all follow the tweet-stream. If you take any pictures, likewise tag ‘em; w3g would be a good idea for the tag we think.

Wifi?

Yes there’ll be wifi. But seeing as everyone these days tends to come to conferences armed with (at least) one laptop, (at least) one mobile phone and (at least) one tablet, it’s fair to say the wifi will probably give up on us. Please try and use only one device at a time on the venue’s wifi and switch wifi off on everything else. You might also want to enable tethering on your mobile or bring along a mifi just in case, though we haven’t tried out 3G data coverage at the venue.

Dress Code?

Whatever you want. No, wait. W3G is an informal event so dress informally. Dress in fancy dress if you really have to but please, please, please do actually get dressed. Nudity might be frowned upon.

Photo Credits: Eli Duke on Flickr.

W3G 2012 – The Sponsors, The GeoBeers And The Supporters

If you’re coming to W3G 2012 this Wednesday then you’ll know that W3G continues to be free to attend. It’s always been this way and we’re continuing to do our very level best to ensure that it stays that way. But a free to attend event isn’t free to put on and W3G wouldn’t be possible without time, effort and cold, hard cash. For all three of these vital things we need to give a massive tip of our hats to our sponsors (in strictly alphabetical order) … the AGI, Astun Technology, ESRI UK and the Ordnance Survey. But a day’s hard unconferencing does work up a thirst and in time honoured tradition we will be indulging in a geo-beer or two post even and this year, Nokia have come up trumps to support this vital part of the event.

It’s also a good time to recognise the time, effort and sheer hard work put into the event by the organising team and for that we have (again in alphabetical order, we’re very egalitarian here) Cowi, Google, Microsoft and Nestoria to thank.

See you all on Wednesday.

W3G 2012 – What’s Actually Happening?

And so W3G 2012 is just two days away and we’ve now locked the program for the day’s events down. It looks something like this …

Time Length What
09.00 – 09.40 40 mins Coffee and registration
09.40 – 09.50 10 mins Welcome and Introduction – Gary Gale, Nokia
09.50 – 10.30 40 mins Opening Keynote – Tom Steinberg, mySociety
10.30 – 11.05 35 mins Keynote – Ian Holt, Ordnance Survey
11.05 – 11.45 35 mins Coffee break
11.45 – 12.05 20 mins Unconference Session 1
12.05 – 12.25 20 mins Unconference Session 2
12.25 – 12.45 20 mins Unconference Session 3
12.45 – 13.05 20 mins Unconference Session 4
13.05 – 13.25 20 mins Unconference Session 5
13.25 – 14.20 55 mins Lunch
14.20 – 15.05 45 mins Keynote – Rian Liebenberg, Recce
15.05 – 15.35 30 mins Closing Keynote – Steven Feldman, KnowWhere
15.35 – 15.55 30 mins Coffee
15.55 – 17.00 1 hour, 5 mins Panel Session – Gary Gale (chair) and willing victims
17.10 – 19.00 1 hour, 50 mins Geo-Beers (local offsite venue)

In line with the conference law of uncertainty some things may change but if we do indulge in some last minute schedule reshuffling we’ll let you know.

Sold Out!

That’s it folks, we’re completely full. Stuffed even. And that’s after the nice folk at Campus even made a little more room for us; but it’s not enough it seems.

So, if you’ve got a ticket and know that you’re not able to make, please drop me a line (rollo at w3gconf dot com) so that I can release it to someone else…

Many thanks

Anvil sells out – and so does #w3g. It’s so rock ‘n’ roll around here….(with thanks to Burns)